fabrica

Basa : Tota la creacion occitana
Licéncia Licence Ouverte
The New Catalan Ensemble

The New Catalan Ensemble

Domaine d'activité : Groupe / Collectif
Genre : Trad/Populaire Jazz/Blues
Secteur : Musique
Aire culturelle : Catalonha
Support : Spectacle vivant
Membres : Manu Sabaté : gralla/clarinettes et direction musicale
Anna Ferrer : voix
Adrià Grandia : vielle à roue/gralla
Magí Canyelles : tenora/saxo ténor
Bernat Torras : percussions
Martí Hosta : percussions
Cisco Cardona : guitare
Ligams




The New Catalan Ensemble, o NewCat pels intimes, tend cap a l'universal, de la tèrra, lo terrador catalan, amb los instruments e las sonoritats tradicionals d'aqueste parçan de Mediterranèa. Aqueste « son catalan », lo trason, li donan gràcia, color e teissura en passant per d'autres lenatges musicals per l'adreiçar a l'emocion de publics de totas provenenças e tradicions culturalas.
A geografia cambiadissa, mas totjorn enmenat pel multi-instrumentista e compausitor Manu Sabaté, lo NewCat avança, aprèp un primièr trabalh plan jazz, un projèct aparentament etnic que daissa liures lo talent e la creativitat de sas compausantas musicianas aquí fusionadas. Una votz femenina calorosa, de còs donat a las percussions e de buf a las ancas que passan magnifican un repertòri fach de tròces tradicionals, mas sens renonciar jamai a las compausicions mai personalas.
Al delai de l'experiéncia musicala, lo NewCat demòra tanben un projècte social e uman, desirós d'integrar lo siu public, d'acompanhar a la coneissença de tradicions musicalas, de mostrar cossí un son e un lengatge pòdon fusionar de biais organic, d'incitar a la creativitat, en cambiant, al passatge, d'eventuals a priori.



Contactez nous a propos de cette page